Întrebări frecvente | NerdPitch Hackathon
FAQ

Întrebări frecvente

NerdPitch este un Hackathon organizat de echipa de robotică CSH a Colegiului Național Pedagogic ,,Carmen Sylva” Timișoara, în parteneriat cu Asociația A.I.C.I. și Universitatea de Vest din Timișoara.

Prima ediție a Hackathon-ului se va desfășura online, pe Discord. Perioada de desfășurare este 26-28 februarie, pe parcursul a 48 h.

 • Game Development
 • Web development - Aplicații web pentru comunitate
 • Antreprenoriat în tehnologie

În ziua de sâmbătă,27 februarie, vor avea loc webinarii cu speakeri din diferite domenii care vor fi transmise live pe pagina de Facebook a evenimentului, NerdPitch Hackathon.

La Hackathon poate participa orice elev de gimnaziu și de liceu.

Nu, elevii de gimnaziu și liceu participă împreună la track-urile competiției.

Nu, pentru a putea participa la eveniment trebuie să aveți o echipă formată din 2-3 membri. De asemenea, este important ca înainte de înscriere să vă desemnați o persoană din echipă care să fie persoana de legătură cu organizatorii.

Nu. Participarea la eveniment este gratuită.

Înscrierea se realizează pe pagina web a evenimentului (nerd-pitch.ro) în perioada 05 Februarie - 21 Februarie 2021. Fiecare participant își va crea un cont pe platformă, iar după confirmarea adresei de email, își va completa datele personale în secțiunea “Contul meu”. Pasul următor constă în crearea unei echipe sau alăturarea într-o echipă deja creată. Crearea unei echipe se realizează automat atunci când este completat numele acesteia, iar cel care a completat numele va deveni automat liderul acelei echipe. Liderul unei echipe poate invita alți participanți în echipa sa completând adresele acestora de email în secțiunea “Echipa mea”. Participanții invitați într-o echipă vor primi un email pentru a confirma alăturarea. În cazul în care liderul echipei părăsește echipa, aceasta este automat ștearsă. Înscrierea este considerată finalizată doar după trimiterea acordurilor GDPR completate pentru toți membrii echipei de pe adresa de email a liderului de echipă. În situația în care echipa se prezintă în competiție cu un proiect la care s-a lucrat înainte de începerea hackathon-ului, în formularul de înscriere se vor include link-uri către un video și către codul sursa al proiectului.

Participanții trebuie să se asigure că au un device cu o conexiune stabilă la internet, ce se poate conecta la platforme de comunicare precum Discord, GitHub, Facebook/Youtube.

Nu, din păcate puteți să vă înscrieți doar la un singur track.

Doar la două dintre track-urile competiției, astfel la:
 • Web development - Participanții pot veni cu proiecte la care au mai lucrat înainte de începerea hackathon-ului, cu condiția ca acestea să se încadreze într-unul din domeniile precizate (Dezvoltare comunitară, Energie regenerabilă, Biotehnologie, Agricultură, Sănătate sau Securitate) și echipa să înregistreze un progres notabil în dezvoltarea proiectului pe parcursul hackathon-ului.
 • Antreprenoriat în tehnologie - Această categorie este dedicată în special celor care au deja un proiect dezvoltat și vor să îl ducă la următorul nivel, iar în cadrul celor 48 de ore vor dezvolta un plan cât mai complex de business care să transforme proiectul lor în ideea care va sta la baza unui start-up. Proiectul va avea aplicabilitate în unul din următoarele domenii: Dezvoltare comunitară, Energie regenerabilă, Biotehnologie, Agricultură, Sănătate sau Securitate.

Nu, prezentarea proiectelor finale nu va avea loc în direct. Se va realiza un video de prezentare care va fi încărcat pe Youtube.

  Video-ul de prezentare va avea minim 2 minute, maxim 3 minute și trebuie să conțină următoarele informații:
 • numele echipei
 • numele tuturor membrilor echipei
 • denumirea proiectului
 • un scurt demo al funcționalității proiectului
 • detalii tehnice despre proiect (tehnologii și limbaje de programare folosite)
 • planuri de dezvoltare a proiectului în viitor

Încărcarea proiectului final în 5 pași va avea loc pe platforma hackathon-ului disponibilă pe nerd-pitch.ro și presupune ca fiecare echipă să introducă
 1. numele echipei
 2. denumirea proiectului
 3. o scurtă descriere
 4. un link către un video de prezentare încărcat pe Youtube cu un scurt demo al proiectului
 5. un link către un repository public de pe GitHub cu codul sursă al proiectului

Da, se pot folosi orice surse de documentație dorești.

Programul evenimentului va fi trimis pe mail, cu câteva zile înainte de începerea competiției, liderului echipei, va fi afișat pe site-ul Hackathon-ului și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Câștigătorii vor fi anunțați telefonic și apoi rezultatele vor fi publice, pe pagina web a evenimentului (nerd-pitch.ro) și pe platformele de socializarea dedicate evenimentului și partenerilor evenimentului, după care va avea loc o scurtă ceremonie de premiere, live, pe Facebook, unde câștigătorii își vor prezenta proiectul.

Pentru a fi la curent cu toate noutățile Hackathon-ului puteți vizita site-ul, vă puteți abona la newsletter și ne puteți urmări pe pagina de Facebook și Instagram.

Pentru orice nelămurire ne puteți contacta pe paginile de Facebook/Instagram - Nerdpitch Hackathon, pe chat-ul live de pe site-ul nerd-pitch.ro și pe adresa de email info@nerd-pitch.ro.

Despre NerdPitch

Un Hackathon gândit la nivel național, gata să depășească orice așteptări! Elevii de gimnaziu și liceu vor avea oportunitatea să lucreze împreună, facand posibilă distracția la distanță. Dacă ai un concept pe care vrei sa îl dezvolți sau pur și simplu ai nevoie de o provocare, asta e șansa ta să intri într-o comunitate, unde ai oportunitatea de a-ți transpune ideea într-un proiect de succes.

Unde & când?

26-28 Februarie
Online, Discord
info@nerd-pitch.ro

Ce mai aștepți?